האם מותר לעשות ניתוחים פלסטיים?
יותר ויותר ילדים וילדות בגילאי העשרה ואף פחות מכך, ניגשים היום לניתוחים פלסטיים מכיוון שהדבר מקובל ואפשרי, שלא כמו בעבר. יש לזכור שבכל ניתוח קיימים סיכונים: בהרדמה, בזיהום, או בסיבוכים שונים. באופן כללי, ככל שהניתוח קטן יותר, כך רמת הסיכון נמוכה יותר. לגבי חוקיותם של ניתוחם פלסטיים ישנו מאבק בין החוק הישראלי להלכה היהודית.
מקובל היום אצל ילדות בנות 6 ן-7 לעבור ניתוח אוזניים במקרים בהם הדבר מפריע לדימוי העצמי של הילדה, וניתוח יכול לסייע בכך. עם זאת, ניתוח אף וניתוחי חזה אינם מאושרים בישראל לפני גיל 16 (לניתוח אף) ו-18 (לניתוח חזה)
ההלכה מתירה לאדם לקחת סיכונים סבירים כאשר הדבר נעשה לצורך חיוני או הכרחי. מבחן הסבירות הוא מבחן 'האדם הסביר'. כלומר: " מותר גם היום לאדם לנסוע לעבודתו במכונית למרות שיש תאונות דרכים. (שו"ת אחיעזר ח"א אה"ע כג, משנה הלכות טו ע).
מותר לעשות לצורך פרנסה דברים שאסור לעשות סתם לצורך הנאה (שו"ת נודע ביהודה יו"ד י), מותר להסתכן ובלבד שהסכנה אינה שכיחה (פסחים ח:). בהתאם לעקרונות אלו, היתר לניתוח פלסטי תלוי בניתוח ובמידת הצורך לעשותו. פעולות כירורגיות קטנות כמו : הסרת שומה וכדומה, אינן נעשות בהרדמה כללית והסיכון שבהן נמוך ביותר, ולכן מותרות.
יש להעיר, שמצב בו יש באדם מום כלשהוא המפריע לו לבוא בין הבריות, ופוגע בדימוי העצמי ובתפקודו בחיים, נחשב מצב של 'כבוד הבריות' המתיר ניתוח קוסמטי. יש להדגיש, מדובר במום, ולא בפער בין הרצוי למצוי.
ניתוחם פלסטיים הופכים נגישים , בטוחים ולא יקרים לביצוע. עבור מי שהמראה החיצוני מכריע וחשוב, יש אפשרות לבצע ניתוח פלסטי בקלות יחסית. כל עוד ההורה מאשר את הניתוח אין כל בעיה בביצוע ניתוחים מסוימים. כמובן שלאחר גיל 18 כל אזרח יכול לבצע כל ניתוח העולה על רוחו.
על הניתוחים השונים, שיטות חדשות בעולם הקוסמטיקה הרפואית ועוד ניתן לקבל מידע מפורט ומקצועי באתר 'אסתטיכאן'. באפשרותך להיכנס ללשונית השארת פרטים ולהזין את שמך ונושא הפניה ונשמח לסייע בייעוץ והכוונה לגבי רופאים מומים לניתוחים פלסטיים ונושאים נוספים.